DA EN

Seværdigheder på Færøerne

Kirkjubøur

Besøg én af verdens ældste stadig beboede træhuse – Roykstovan – som kan dateres til omkring år 1050. Patursson familien har beboet kongsgården siden 1557 (17 generationer) og i perioden før familien påbegyndte bosættelse her var huset del af biskoppen domicil.

Kirkjubøur som idag har 76 (2014) indbyggere er mellem de ældste bygder på Færøerne og var i middelalderen den kulturelle højborg på øerne og i Nordatlanten.

St. Magnus katedralen – som er fra omkring år 1300, har hverken tårn, vinduesruder eller tag og er 26,5 meter lang, 10,8 meter bred og 9 meter høj, og murene er 1,5 meter tykke. Katedralen menes ikke at være færdigbygge og står idag som en ruin.

Olavskirken, som fra første tid blev indviet til Jomfru Maria, er senere opkaldt efter Olav den Hellige er Færøernes ældste kirke fra 1200-tallet. Kirken er 21,8 meter lang og 7,5 meter bred – altertavlen er malet af Sámal Joensen-Mikines.

Tórshavn

Besøg Tórshavns gamle by, Tinganes. Når du træder ind i den gamle bydel og vandrer rundt mellem husene, oplever du et virvar af stræder og smalle gyder, trapper og klippegrunde, der stikker frem, og de små huse med grønne græstage.
Tórshavn er en af Europas bedst bevarede gamle bydele helt fra 1600-tallet, idet byen ikke har været hærget af brand, som de fleste andre europæiske byer.

Nólsoy

Øen som ligger lige udenfor Tórshavn. På Nólsoy vil du opleve en rejse flere årtier tilbage i tiden. 
Benyt muligheden for at opleve øen sammen med en lokal guide og tag til den sydlige del af øen, hvor du finder fyrtårnet, der er bygget af smukt tilhuggede sten - og forresten afbildet på en af 20 krone mønterne, og det har en af verdens største linser, 22 cm bred og fire tons tung. På øen finder du verdens største koloni af stormsvaler - hvorfor du bør besøge ornithologen Jens Kjeld Jensen og se alle hans udstoppede fugle og dyr. 
En anden attraktion er båden Diana Victoria, som ligger i kælderen under informationskontoret - det var med denne båd Ove Joensen ene mand roede de 900 sømil fra Nólsoy til Langelinie i København.

Sornfelli

Sornfelli (20 kilometer fra Tórshavn) er 749 meter højt og let ad kommelig idet der er anlagt veje næsten til bjergets top.

Flyvestationen i Mjørkadalur og radarstationen er resultatet af Færøernes deltagelse i den kolde krig. Radaranlæget var en del af NATOs luftvarslingssystem og en del af det britiske område.

Anlægget blev opført af NATO i 1963 til varsling af eventuelle angreb østfra af bombefly.

På platformen før toppen er der en helt ubeskrivelig udsigt over Streymoy og Vágoy.

Mykines

Mykines - Færøernes vestligste ø - anses for at være et sandt fugleparadis, hvor sommeren tiltrækker tusindvis af trækfugle. På Mykines kommer du ganske tæt på søpapegøjen (lunden), som gerne porserer med det farvestrålende næb fyldt med fisk og dermed gjort den til et yndet fotomotiv.
Mykines giver god mulighed for vandreture og et forslag kunne være den meget kønne tur til Mykineshólmur, holmen vest for Mykines. En gangbro over en 35 meter dyb kløft forbinder holmen med "fastlandet". De fritstående klipper, der omgiver fyrtårnet er et syn af uovertruffen skønhed.
Holmen huser en mindre koloni af suler, iøvrigt eneste sted på Færøerne.

Saksun

En godt gemt perle på den nordøstlige del af Streymoy. Bygden med de mange græstægte huse og kirken er gode motiver for kameraet. Besøg sandstranden nord for bygden - hvor du dog skal være opmærksom på høj- og lavvande, da det kun er muligt at gå på sandet 2 timer inden og 2 timer efter at vandet er lavest.

Sørvágsvatn

Færøernes største indsø - 60 meter bred, 6 kilometer lang og 60 meter dyb - mellem Miðvág og Sørvág på øen Vágar. Tag på en fantastisk vandretur til enden af søen, hvor vandfaldet, Bøsdalafossur, med sine 35 meters falder direkte ned i Atlanterhavet. Vest for vandfaldet er der en rigtig god udsigt langs med kanten af Vágar.

Hvannhagi

Et af de smukkeste og mest specielle naturområder på Suðuroy er Hvannhagi. På vandreturen kommer du til østsiden af Suðuroy med storslået udsigt til de to små øer, Lítla Dímun og Stóra Dímun. Turen dertil er krævende og du må ikke være bange for højer.

Postbåden til Fugloy

Tam med postruten til Fugloy og oplev det rige fugleliv på øen. På sejlturen til Fugloy er der udsigt til det åbne hav og de andre øer, Viðoy og Svínoy. Der er også mulighed for at se sæler.

Enniberg

Besøg verdens højeste forbjerg, Enniberg, der med sine 750 meter står lodret i havet og huser rigtig mange fugle. Vandreturen til toppen af Enniberg starter ved hotellet i Viðareiði - turen er middel til svær. Fra toppen kan du betragte havet dybt under dig eller udsigten til øerne Svínoy og Fugloy. Om sommeren er det muligt at sejle ud til Enniberg.

Slættaratindur

En let til middel vandretur og du kan bestige Færøernes højeste fjeld, Slættaratindur, med sine 882 meter. Udsigten fra toppen er fantastisk og man kan se hele Færøerne lige fra Viðoy i nord til Suðuroy i syd - herudover kan man på en god dag se Vatnajøkull på Island 550 kilometer væk, hvilket er verdens længst målte synsvidde optaget i Guinness rekordbog.

Merkið (Færøerns flag)

Færøernes første flag, Merkið, hænger inde i Fámjins kirke. Flaget blev tegnet og syet i København af færøske studenter i 1919. En af disse var Jens Oliver Lisberg frá Famjin. Flaget, Merkið, blev dog først godkendt som færøsk flag i 1940.

Gjógv

Gjógv - med sine blot 29 indbyggere - er kendt for sin storslående natur og den specielle naturhavn, som bygden også er opkaldt efter. Oplev den dybe kløft og naturen omkring bygden. Tag på en vandretur til Ambadalur, hvortil du kan opleve en helt fantastisk udsigt til den på Færøernes højeste fritstående klippe Búgvin med sine 188 meter.
Frokost eller aftensmad bør du nyde i det hyggelige gæstehus Gjáargarður.

 

8 dage med fly, lejebil og overnatning - pris kun kr. 7.595,-

Har du set vores 8 dages pakke med fly, lejebil og 7 overnatninger på 4 forskellige øer.

Se hele pakken og vores detaljerede dage til dagsprogram her!

Færøerne består af 18 øer og der bor 52.122 indbyggere. Bliv klogere på Færøerne

Læs mere

Seværdigheder er der mange af på Færøerne. Her får du et lille indblik i de mange muligheder.

Læs mere

Alle vores pakkerejser inkluderer flyrejser - og vi flyver med Atlantic Airways eller SAS

Læs mere

Vi arrangerer både individuelle og grupperejser til Færøerne.

Læs mere

Færøerne første gang - med guide. 8 dage inkl. fly, hotel og 3 udflugter. Pris pr. person fra kr. 13.695,-

Læs mere

Weekend på vores fantastiske øer. 3 dage inkl. fly og hotel. Pris pr. person fra kr. 2.295,-

Læs mere