DA EN

Besøg Sólrun Løkkes Færøerne

Sommerens højdepunkt på Færøerne er den  største og vigtigste højtid Ólaj-festen, der finder sted i slutningen af juli, hvor færinger fra hele verden stimler tilbage til Tórshavn for at tage del i festlighederne. Sólrun har sammensat en interessant tur, som bringer dig helt tæt på denne nationalfest og glæder sig til at give dig nogle uforglemmelige dage på Færøerne.

Denne juli-tur er fra den 26. - 30. juli 2020 og vil bringe jer rundt på vores dejlige øer; Gjógv, Runavík, Saksun, Bøur og Gásadalur og ikke mindst til Tórshavn, så I får mulighed for at se og deltage i denne årlige højtid og fest.

Lidt om programmet, som kan blive justeret undervejs på grund af vejret, som altid afgør tempoet på Færøerne.

Udrejse:     
  26/7 2020  København - Færøerne  12.25-13:40
Hjemrejse: 
  30/7 2020  Færøerne - København  14.30-17.35  

Pris pr. person kr. 13.995,-

Tillæg for enkeltværelse kr. 1.800,-

 

** Dag for dag **

26/7
Efter mindre end to timers flyvning ankommer I kl. 13.40 lokal tid til det færøske ø-paradis i Nordatlanten.

Sólrun møder jer i lufthavnen og vi sætter kursen mod Gjógv, hvor hun inviterer på hjemmelavede pandekager i sin morfars barndomshjem.

I går en tur i bygden, runder kronprinsesse Marys bænk, den fantastiske naturhavn og - hvis du har mod på det - en tur på fjeldet.

Middag serveres på det lokale hotel, Gjáargarður, som også er rammen om jeres første overnatning.

27/7
Efter morgenmad kører I til Runavík, hvor I besøger uldstedet og spiser frokost inden kursen sættes mod Tórshavn. På vejen slår I et slag forbi det smukke Saksun og besøger kirken, som er kendt fra Niels Malmros' film om Barbara.

Fremme i Tórshavn er der check-in på det nyåbnede hotel Hilton Garden Inn. Når I er kommet til rette i de helt nye omgivelser, går  I en tur "downtown" og ser Tinganes og den gamle bydel á Reyni.
Sent på eftermiddagen er der Ólaj-løbet, som du kan løbe med i, hvis du har lyst.
Ellers nyder I bare stemningen og mærker, hvordan Tórshavn varmer op til festlighederne.

Aftensmaden får I på den meget hyggelige restaurant Katrina Christiansen. Før middagen får I en rundvisning på dette ganske specielle sted og hører mere om forfatteren, billedkunstneren og komponisten William Heinesen, som er født i huset.

28/7
Efter en god nats søvn og et godt morgenmåltid er der sat tid af til at besøge nogle af de mange udstillinger og museer, der i anledning af højtiden holder åbent.
Ud på formiddagen kører vi til Færøerne gamle kulturelle højborg Kirkjubøur - her kan I opleve den gamle aldrig færdiggjorte katedral, Europas ældste beboede træhus Roykstovan og den gamle kirke fra 1111.
Efter frokost er vi tilbage i Tórshavn for at overvære den store march foran Lagtinget, som markerer starten på Ólavsøka, inden I går ned til havnen for at se den "grande finale" i kaproning - en folkefest, hvor alle mand er af huse for at hylde roerne i de traditionelle færøske både.

Aftenen kommer til at summe af fest i Tórshavn gader. I deltager i festlighederne og slutter af med færøske dans i skuespilhuset.

29/7
Efter morgenmaden går I ned i byen for at overvære den mere højtidelige og officielle del af Ólaj; hvor lagmanden, ministerne, medlemmerne af Lagtinget, præster og øverste embedsmænd marcherer fra domkirken til tinghuset, hvor Lagtinget sættes (lige som Folketinget den første tirsdag i oktober).

I spiser frokost på Hotel Hafnia - som i anledning af Ólaj serverer en helt overdådigt buffet, hvor der blive rige muligheder for at smage færøske specialiteter.

Om aftenen deltager I i den meget højtidelige og smukke midnatssang, for 15-20.000 mennesker, langt de fleste i færøsk tøj, samles ved Tinghuset for at afslutte Ólaj.

Stemningen kan ikke beskrives - den skal opleves.

30/7
Efter morgenmad er der check-ud og selvom I nu så småt skal indstille jer på at tage afsked med Færøerne venter fortsat et par store oplevelser: På vej vestover til lufthavnen gør vi ophold på den verdensberømte Restaurant KOKS, der har to Michelin-stjerner. Her giver Poul Andrias Ziska et par smagsprøver på hans kulinariske evner, som ikke bare har givet restauranter stjerner, men også ham personligt prisen som årets unge kokketalent i 2017.

Tæt ved lufthavnen besøger vi bygderne Bøur og Gásadalur - og her ser I det fantastiske vandfald Múlafossur.

 

Læs i øvrigt vores "regler og betingelser" for salg af gruppe rejser til Færøerne.

DIN REJSE - FORESPØRGSEL
Kalender
Fortsæt

BRUG FOR HJÆLP?

Ring til os på +298 23 21 00 (FO)
+45 2777 1234 (DK)

eller email: make@make.fo

Pakken indeholder:

  • Fly fra København inkl. alle afgifter

  • 4 nætter på 2 forskellige lokationer i delt dobbeltværelse

  • alle måltider
  • al transport

  • Sólrun Løkke Rasmussen som guide og værtinde

Færøerne består af 18 øer og der bor 52.122 indbyggere. Bliv klogere på Færøerne

Læs mere

Seværdigheder er der mange af på Færøerne. Her får du et lille indblik i de mange muligheder.

Læs mere

Alle vores pakkerejser inkluderer flyrejser - og vi flyver med Atlantic Airways eller SAS

Læs mere

Vi arrangerer både individuelle og grupperejser til Færøerne.

Læs mere

Færøerne første gang - med guide. 8 dage inkl. fly, hotel og 3 udflugter. Pris pr. person fra kr. 13.695,-

Læs mere

Weekend på vores fantastiske øer. 3 dage inkl. fly og hotel. Pris pr. person fra kr. 2.295,-

Læs mere