DA EN

Besøg Sólrun Løkkes Færøerne

Vejret kan skifte meget – fra sol til tåge og regn, fra vindstille til hårdt blæsevejr – men med den rigtige påklædning og indstilling er det den perfekte årstid til at opleve Færøerne – til vands, til lands, på hesteryg og fra luften.

Hurtiggående RIB-båd, sejltur med den gamle skonnert Norðlýsið, helikopter-sightseeing, ridetur i fjeldene over Tórshavn, vandretur ved Kirkjubøur og bestigning af Færøernes højeste fjeld, Slættaratindur. Det bliver lidt af en action-tur, men samtidig med god tid til at nyde den bedste færøske mad og opleve færøsk kultur. Dagene er blevet lange, så vi når det hele…

Lidt om programmet, som kan blive justeret undervejs på grund af vejret, som altid afgør tempoet på Færøerne.

Udrejse:     
  21/8 2021  København - Færøerne  12.25-13:40
Hjemrejse: 
  25/8 2021  Færøerne - København  15.00-18.05  

Pris pr. person kr. 16.995,-

Tillæg for enkeltværelse kr. 995,-

 

** Dag for dag **

21/8
Efter mindre end to timers flyvning ankommer I kl. 13.40 lokal tid til det færøske ø-paradis i Nordatlanten.

Jeg møder jer i lufthavnen og vi sætter kursen mod Gásadalur, den sidste færøske bygd der fik vejforbindelse. Smukt og isoleret ligger den ved vandfaldet Múlafossur. Vi gæster også bonden Tróndur Nicalsen i Bøur, som viser sin bygd og kirke frem og byder på færøske specialiteter.

Ud på eftermiddagen ankommer vi til Verdens mindste hovedstad, Tórshavn, hvor vi helt tæt på den gamle bydel bliver indkvarteret på Hotel Hafnia, som er rammen for vores ophold de næste tre overnatninger.

Denne aften spiser vi 5-retters-tapasmenu inkl. vine på Restaurant Katrina Christiansen i William Heinsen barndomshjem. Stedet summer af historie – og den får vi også fortalt.

22/8
Efter morgenmad kører vi til Gamlurætt på sydvestsiden af Streymoy. Nu skal der fart på. Vi får en sejltur i fuld fart med en RIB-båd, der kan skyde op mod 100 km/t forbi Koltur inden vi går i land på det gamle bispesæde i Kirkjubøur, hvor vi spiser frokost i Roykstovan i den gamle kongsgård, ser ruinen af den gamle katedral og kirken fra 1111.

Midt på eftermiddagen vandrer vi de cirka syv kilometer tilbage fra Kirkjubøur over fjeldet til Tórshavn ad de gamle stier, der historisk var Færøernes eneste færdselsårer. Det tager et par timer at gå over fjeldet med fantastisk udsigt over Tórshavn og øen Nólsoy, og så er vi i Havnadalur, hvor en bus bringer os den sidste vej retur til hotellet – rimeligvis godt brugte, så det vil gøre godt med et bad eller en powernap.

Om aftenen står den på 3-retters-menu inkl. vin-menu på Restaurant Áarstova, der er indrettet i et af de gamle huse i den ældste bydel. Vi har fortjent at blive lidt forkælet.

23/8
Efter en god nat søvn og et godt morgenmåltid er det tid til fysisk aktivitet. Vi kører med bus op i fjeldet over Tórshavn, hvor Berg Hestars færøske heste står klar til os. De kan en skridtgang mindre end deres islandske artsfæller, men er lige så lette at ride på, så du behøver ikke være en trænet rytter for at få en fantastisk ride-oplevelse midt i den færøske natur.

Med indtrykkene fra formiddagens ridetur i frisk erindring kører vi retur til Tórshavn og går ombord på den gamle skonnert Norðlýsið, som tager os med på nogle timers cruise. Under vejs serverer skipperen deres verdensberømte Birger Enni-fiskesuppe og byder på et glas skibsøl.

Vi er med garanti vindblæste med røde kinder, når vi er retur på hotel Hafnia ved 17-tiden, hvor der er mulighed for et par times hvile eller en shopping-tur inden vi spiser aftensmad på, efter min mening, en af de allerbedste sushi-steder, Restaurant Etika, tæt på hotellet. Alt lavet på de bedste og friskeste råvarer, Færøerne byder på.

24/8
Vi tager fra morgenstunden afsked med Hotel Hafnia og Tórshavn og kører mod Gjógv på nordspidsen af Eysturoy – en smuk køretur, der bl.a. bringer os forbi det smukke Saksun, der dannede rammen for optagelser i Niels Malmroses berømte film om Barbara. Vi er fremme i Gjógv med den berømte naturhavn, der har givet bygden sit navn (Gjógv betyder kløft), og her checker vi ind på Gjáargarður.

Efter frokost er det tid for turens sidste fysiske udfordring, når vi kører til foden af Slættaratindur, der med sine 882 meter er Færøernes højeste fjeld, og som nu venter på at blive besteget. Er vejret klart, venter der os det mest spektakulære syn fra toppen, som nås efter et par timers frisk vandretur.

Tilbage på Gjáargarður venter præmien i form af en 3-retters-menu inkl. øl/vin/vand. Vi slutter aftenen af med lidt aftenhygge med pandekager, kaffe og en lille en i min morfars fødehjem, et lille hus midt i Gjógv.

25/8
Efter morgenmad er der check-ud og selvom I nu så småt skal indstille jer på at tage afsked med Færøerne venter fortsat et par store oplevelser: På vej vestover til lufthavnen gør vi ophold på den verdensberømte Restaurant KOKS, der har to Michelin-stjerner. Her giver Poul Andrias Ziska et par smagsprøver på hans kulinariske evner, som ikke bare har givet restauranter stjerner, men også ham personligt prisen som årets unge kokketalent i 2017.

Fremme i lufthavnen kaster vi et sidste blik på Færøerne – fra luften. Vi snupper en frisk helikoptertur, de tager os på en sightseeing over Vágar inden jeg tager afsked med Jer og i går ombord på flyet retur til Danmark. For at I skal have smagen af Færøerne med helt hjem, serveres der lidt færøsk laks på flyet.

Lidt efter kl. 18 er I retur i København. Helt sikkert trætte, men med garanti også en stor oplevelse rigere!

 

RIB-båd og helikopter har begrænset kapacitet, så rejsen er som udgangspunkt maksimeret til 12 personer og gennemførelse forudsætter minimum otte deltagere.

Læs i øvrigt vores "regler og betingelser" for salg af gruppe rejser til Færøerne.

DIN REJSE - FORESPØRGSEL
Kalender
Fortsæt

BRUG FOR HJÆLP?

Ring til os på +298 23 21 00 (FO)
+45 2777 1234 (DK)

eller email: make@make.fo

Pakken indeholder:

  • Fly fra København inkl. alle afgifter

  • 4 nætter på 2 forskellige lokationer i delt dobbeltværelse

  • alle måltider
  • al transport

  • Sólrun Løkke Rasmussen som guide og værtinde

Færøerne består af 18 øer og der bor 52.122 indbyggere. Bliv klogere på Færøerne

Læs mere

Seværdigheder er der mange af på Færøerne. Her får du et lille indblik i de mange muligheder.

Læs mere

Alle vores pakkerejser inkluderer flyrejser - og vi flyver med Atlantic Airways eller SAS

Læs mere

Vi arrangerer både individuelle og grupperejser til Færøerne.

Læs mere

Færøerne første gang - med guide. 8 dage inkl. fly, hotel og 3 udflugter. Pris pr. person fra kr. 13.695,-

Læs mere

Weekend på vores fantastiske øer. 3 dage inkl. fly og hotel. Pris pr. person fra kr. 2.295,-

Læs mere